Белгийската финансова група KBC отвори български клон на лабораторията си

...
Белгийската финансова група KBC отвори български клон на лабораторията си
Коментари Харесай

ОББ и ДЗИ отварят лаборатория за иновации

Белгийската финансова група KBC отвори български клон на лабораторията си за нововъведения [email protected]ОББ и [email protected]ДЗИ, която към този момент действа сполучливо още в Белгия, Ирландия, Чехия, Словакия и Унгария. Специално за откриването в България дойде Ерик Люц, основен управител „ Иновации “ в KBC Груп.

SurfStudio цели да се трансформира в платформа за шерване на нововъведения и обмяна на хрумвания в ОББ, ДЗИ и останалите компании от Групата. Лабораторията показва философията им да търсят и ползват новаторски практики освен в главната им банково-застрахователна активност, само че и в по-широк набор на нововъведенията. Пространството е оборудвано с разнообразни достижения на актуалните технологии и желае да въодушеви чиновниците да опитват с разнообразни решения, да търсят оптималното взаимоотношение с софтуерния прогрес и да ползват нововъведенията в своята активност.

“[email protected]ОББ и [email protected]ДЗИ е място за ентусиазъм. Място, което ни припомня, че бъдещето към този момент се случва и ние желаеме да сме дейна част от него. “ С тези думи основният изпълнителен шеф на ОББ и кънтри управител на KBC Груп в България Петър Андронов откри новото пространство за хрумвания на 13 ет. в ОББ Милениум център.

Първата разработка на [email protected]ДЗИ е общ план сред VIVACOM, ДЗИ и Сирма Груп Холдинг. Нарича се e-SOS и съставлява гратис мобилно приложение за бърза връзка с екипите за незабавна помощ и с определените персонални контакти на ползвателя му. Бутонът SOS дава опция за директна връзка с екипите на 112, както и опция за шерване на точното местонахождение на ползвателя и неговото здравно досие с определените незабавни контакти. Приложението разрешава да се пресъздават определени контакти на картата, с цел да може потребителите му да поддържат връзка със своите близки.

„ Най-ценното в e-SOS е комбинацията сред опцията за следенето на локация и бързо повикване на незабавна помощ, даже без интернет връзка и шерването на здравно досие с животоспасяваща информация като кръвна група, алергии и банкет на медикаменти със незабавните контакти при настъпване на ексклузивен случай “, обясни Коста Чолаков, основен изпълнителен шеф на ДЗИ.

Кристоф Де Мил, иновационен водач на КВС Груп в България, разкри и някои от идните планове на лабораторията като стартирането роботи, които ще автоматизират рутинните процеси в работата на няколко дирекции в ОББ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР