Белгийката Женевиев Лермит беше евтаназирана във вторник шестнадесет години след

...
Белгийката Женевиев Лермит беше евтаназирана във вторник шестнадесет години след
Коментари Харесай

Евтаназираха жената, заклала петте си деца

Белгийката Женевиев Лермит беше евтаназирана във вторник шестнадесет години откакто умъртви петте си деца с нож в Нивел. Осъдена на пожизнен затвор, тя беше освободена условно през 2019 година

Доктор Мишел Шар, който е бил непосредствен до фамилията й съобщи пред изданието:. „ Изненадан съм и в потрес. Изненадан от момента, от времето, минало преди този момент решение за евтаназия. (...) Мога да схвана естеството на нейното искане. Тази жена би трябвало да е била в извънредно психическо страдалчество “.

Доктор Шаар изясни, че ще резервира спорен спомен за Женевиев Лермит: „ От една страна изглеждаше, че има благополучен фамилен живот след раждането на децата си. От друга страна, тя  беше депресирана жена, която обаче не се предаваше. Бях я посъветвал да отиде да я види психиатър ".

„ Разбирам акта й на евтаназия. Но цялостен живот ще тая завист за това, което направи на децата си “, приключи той.

„ Животът към този момент не беше вероятен за нея “

Андре, чичото на Женевиев по майчина линия, живеещ в региона на Ла Лувиер, бе посетител в  тв предаване. Той твърди, че настояването за евтаназия е било стимулирано от психически стрес: " Животът към този момент не беше вероятен за нея. Тя излежа присъдата си 1000 пъти в главата си, хората би трябвало да схванат. Това не е коледен подарък. Евтаназия може да бъде дадена като поради физическо, по този начин и поради психическо страдалчество ".

Мъжът разкри, че се е опитал да не обръща изключително внимание на ужасяващото действие, осъществено от племенницата му, написа " 24 часа ". „ Налагаше се, от човещина. Приех я в дома си, тя идваше да прекарва уикендите. Обикаляше из къщата, ходеше на разходка, вечеряхме дружно. Опитах се тя да има допустимо най-спокоен живот. И за мен не беше елементарно. Да я посрещам в дома си не беше комплицирано, тя е моето семейство, тя е моя племенница. И 1000 пъти изкупи своя грях ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР