Белгийка Алисън Ван Уйтванк триумфира на турнира на твърди кортове

...
Белгийка Алисън Ван Уйтванк триумфира на турнира на твърди кортове
Коментари Харесай

Белгийка спечели титлата в Будапеща

Белгийка Алисън Ван Уйтванк победи на шампионата на твърди кортове в зала в унгарската столица в Будапеща с награден фонд 250 хиляди $. Ван Уйтванк победи на финала поставената под номер 1 Доминика Цибулкова (Словакия) с 6:3, 3:6, 7:5 по-късно повече от два часа игра и завоюва втора купа в кариерата си.

23-годишната белгийка, 80-а в международната класация, доминираше в първия сет, който взе с пробиви в третия и в деветия гейм. По сходен метод се разви втората част, само че в нея някогашната номер 4 в света Цибулкова осъществя брейкове в петия и в деветия гейм, с цел да изравни.

Третата част вървеше равностойно, само че Уйтванк проби за 6:5, след което отрази опция за връщане на пробива и съумя да затвори мача с първия си мачбол, с цел да стигне до нова купа след дебютната си в Квебек през септември предходната година.

And the winner is: @AlisonVanU!!!!!! CONGRATS ALISON! @WTA #Budapest pic.twitter.com/UWwqURA9V3
— HUNtennis (@HUNgarianTENNIS) February 25, 2018 С триумфа белгийката ще се завърне в топ 50 на международната класация, като от на следващия ден ще бъде 50-та с 1089 точки. Цибулкова, която не съумя да вземе девета купа в кариерата си, пък ще бъде на 30-о място с 1610 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР