Белгия спечели лесни 3 точки при визитата си на Кипър

...
Белгия спечели лесни 3 точки при визитата си на Кипър
Коментари Харесай

Еден Азар си направи перфектен подарък за мач №100

Белгия завоюва лесни 3 точки при визитата си на Кипър в мача от втория кръг в група " I " на евроквалификациите. Еден Азар и Миши Батчуай донесоха триумфа с 2:0 на гостите с попадения преди почивката. За Азар това бе дуел №100 с националния екип и той го ознаменува с 30-ото си попадение за " алените дяволи ". Неговият брат Торган пък асистира за гола на Батшуай.

Кипърците разгромиха с 5:0 Сан Марино в първия си мач, само че през днешния ден не можеха да разчитат на огромната си звезда Пиерос Сотириу. В отсъствието на нападателя на ФК Копенхаген в офанзива си партнираха Ефрем и Антониу.

Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес предстоящо заложи в предни позиции на Миши Батшуай, който замести контузения Ромелу Лукаку. Азар и Дрис Мертенс действаха най-близо до централния нападател, а в халфовата линия започнаха Торган Азар, Леандер Дендонкер, Юри Тилеманс и Тимоти Кастане.

Гостите демонстрираха, че желаят бързо да решат нещата в своя изгода и направиха тъкмо това. В 10-ата минута Батшуай овладя топката в наказателното поле, резервира я от няколко бранители и подаде на Азар, който с съвършен изстрел в горния ляв ъгъл на вратата откри резултата. В 18-ата Торган Азар изведе зад отбраната Батшуай, той отстрани вратаря Урко Пардо и на прзна врата вкара втори гол за " алените дяволи ".

След вете попадения белгийците леко понижиха оборотите, само че имаха още положения пред вратата на домакините. Най-чистото от тях пропиля Мертенс. Единственият късмет за Кипър до почивката се откри пред Папулис в 38-ата минута, само че Тибо Куртоа внимаваше.

В началото на втората част мощен шут на Тилеманс накара стража на Кипър да застине на вратата, само че топката мина на сантиметри от гредата. Въпреки гола и асистенцията, Батшуай направи доста пропуски. В 68-ата минута той се оказа самичък против Пардо, само че не нанесе добър удар.

След днешния мач Кипър продължава да има единствено едно тъждество и към този момент 11 загуби в дуелите против Белгия. В последните 7 дуела посред им кипърците даже не са се разписвали.

Квалификации за Евро 2020 - група " I ":

КИПЪР - БЕЛГИЯ 0:2 (0:2)
0:1
Е. Азар (10)
0:2 М. Батшуай (18)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА ЕВРО 2020 2 кръг, неделя 24 март  Кипър 0:2краен резулат  Белгия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР