Белгия спечели бронза на световното първенство по футбол. "Червените дяволи"

...
Белгия спечели бронза на световното първенство по футбол. "Червените дяволи"
Коментари Харесай

Белгия се окичи с бронза в Русия

Белгия завоюва бронза на международното състезание по футбол. "Червените дяволи " се постановиха с 2:0 над Англия в дребния край и по този начин ще ознаменуват солидното си показване на Мондиала с третото място в Русия.

Това е най-хубавото класиране на Белгия в историята на международните финали след четвъртото място през 1986-а в Мексико.

Срещата стартира чудесно за "червените дяволи ", които поведоха с 1:0 още в 4-ата минута. Насер Шадли центрира към Тома Мюние, който с лекост преодоля Джордан Пикфорд.

Няколко минути по-късно стражът на "Евертън " се отличи с положително избавяне, а в 17-ата минута улови топката пред погледа на Ромелу Лукаку.

Англичаните бяха неузнаваеми през по-голяма част от първото полувреме, а едвам в 23-ата минута Хари Кейн съумя да се отличи с пропуск.

През втората част играчите на Гарет Саутгейт изглеждаха много по-мотивирани. В 56-ата минута обаче Белгия можеше да удвои преднината си. Кевин Де Бройне откри по прелестен метод Лукаку, само че нападателят подходи несериозно.

В 70-ата минута англичаните пропуснаха най-чистата си опция. Ерик Дайър трансферира Тибо Куртоа, само че Тоби Алдервейрелд почисти топката от голлинията. Футболистите от Острова продължиха да натискат, само че вместо да изравнят, получиха втори гол в 82-ата минута. Този път прецизен бе Еден Азар.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР