Белгия си осигури място на финалите на Евро 2020, след

...
Белгия си осигури място на финалите на Евро 2020, след
Коментари Харесай

Белгия се класира за Евро 2020 след 9:0 над Сан Марино

Белгия си обезпечи място на финалите на Евро 2020, откакто разгроми Сан Марино с 9:0. Това бе седма поредна победа за алените дяволи в квалификациите. С 21 точки те са недостижими за третия в класирането Кипър, който има 10. Втори в група I е отборът на Русия. Сборная отнесе Шотландия с 4:0 за едно полувреме и е напълно покрай място на Евро 2020. Русия гостува на Кипър в неделя и би трябвало просто да не загуби.
Белгия насочи 43 удара към вратата
Червените дяволи бяха безпощадни към своя противник. Те насочиха рекордните 43 удара по посока на вратата на Сан Марино. От тях 16 бяха точни. Бенедитини и бранителите пред него обаче устояха чак до 28-ата минута, преди да пуснат първия гол. Негов създател стана Ромелу Лукаку. Само три по-късно Чадли повиши на 2:0. Лукаку вкара още един път сред автоголовете на Броли и Грандони. А до почивката остана време и за Телеманс да направи 6:0.

След паузата домакините смъкнаха оборотите, само че продължиха да основават положения и да ги пропущат. Седмият гол падна чак в 79-ата минута и бе дело на Бентеке. До края Вершаерен от дузпа и Кастань вкараха за 9:0.
Русия наказа Шотландия с късни голове
Шотланците бяха надиграни, само че устояха без да позволен гол до 57-ата минута. После обаче небрежно получиха още три. И насочиха първия си удар към вратата на сборная чак в 74-ата минута.

Артьом Дзубя откри в 57-ата минута, а единствено три по-късно Магомед Оздоев със застрашителен шут повиши на 2:0. Дзюба се разписа още веднъж в 70-ата минута, като това е 23-ят му гол за националния отбор. В края Головин вкара за 4:0
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР