Белгия ще участва в производството на ваксина срещу COVID-19 от

...
Белгия ще участва в производството на ваксина срещу COVID-19 от
Коментари Харесай

И Белгия се включва с ваксина срещу COVID-19

Белгия ще взе участие в производството на ваксина против COVID-19 от октомври. Това заяви пред локални медии шефът на фармацевтичната компания "АстраЗенека " Паскал Сорио, представен от Българска телеграфна агенция.
Той посочи, че се правят тествания на две ваксини на този производител в Съединени американски щати и в Европа. Във Англия въздействието от медикамента е бил тествано при 1 000 доброволци и в този момент се пристъпва към тествания върху 10 000 искащи. Очаква се данните от тестванията да бъдат подготвени през август или септември.
Медиите означават, че това е основна вест, тъй като упованията до момента бяха имунизацията да бъде налична едвам при започване на идната година. Допълва се, че 200 лаборатории по света създават ваксина против новата болест, като осем от тях бележат сензитивен прогрес.
Сорио прецизира, че се планува имунизацията, създавана от ръководеното от него сдружение, да бъде продавана на цена по себестойност, без облага, до момента в който трае сегашната пандемия. По неговите думи е изключително значима поддръжката на Франция, Германия, Италия и Холандия, които са сключили контракт за доставка на 400 милиона бройки от имунизацията.
Той разяснява, че тези количества се планува да бъдат предоставени на страните от Европейски Съюз, които желаят. Посочените четири страни ще получат препарата първи. По думите на Сорио имунизацията ще обезпечава отбрана за към една година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР