Белгия ще предостави тази година на Украйна 611 милиона евро,

...
Белгия ще предостави тази година на Украйна 611 милиона евро,
Коментари Харесай

Белгия дава на Украйна €611 млн. от лихви върху замразени руски активи

Белгия ще даде тази година на Украйна 611 милиона евро, получени от лихвите върху запорираното в страната съветско имущество, съобщи Българска телеграфна агенция.

Това заяви Министерството на защитата в Брюксел, представено от локални медии.

Министърът на защитата Людивин Дедондер съобщила за желанието на украинската страна. За първи път белгийските управляващи удостоверяват сумата, която ще бъде употребена по този метод.

По-голямата част от съветското имущество в Европейски Съюз, запорирано поради експанзията против Украйна, се намира в Белгия. Под запор в страната са общо 180 милиарда евро съветски средства. От тази сума са се натрупали обилни лихви.

Вчера висшият представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел заяви, че страните членки са покрай съглашение по какъв начин тъкмо да оказват помощ на Украйна със замразените на територията си съветски активи.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР