Белгия призова Китай да предприеме действия във връзка с това,

...
Белгия призова Китай да предприеме действия във връзка с това,
Коментари Харесай

Белгия обвини Китай в кибератаки


Белгия прикани Китай да предприеме дейности по отношение на това, което тя дефинира като “злонамерени кибератаки” от страна на китайски организации, които могат да обиден сигурността в страната от Европейски Съюз.

“Белгия прави оценка тези злонамерени кибердейности като подхванати от китайски хакерски групи”, се споделя в изказване на белгийското външно министерство.

В него се показва, че тези действия са били ориентирани към министерствата на защитата и на вътрешните работи и “значително са заплашили нашия суверенитет, демокрацията, сигурността и обществото като цяло”.

“Белгия изрично осъжда тези злонамерени хакерски атаки, които са подхванати в несъгласие с нормите за отговорно държавно държание, утвърдени от всички страни – членки на ООН”, се споделя в него.

“Продължаваме да настояваме китайските управляващи да се придържат към тези норми”, добави Брюксел и изиска от Пекин “да предприеме всички подобаващи мерки” за следствие.

През декември предходната година хакерска атака против белгийското министерство на защитата сковава за няколко дни неговите ИТ системи, свързани с интернет, макар че белгийските служби за сигурност упорстват, че не е имало достъп до поверителни данни.

Все още не е ясно кой е създател на тази офанзива, при която бе бележит пропуск в сигурността на основаната на Java стратегия за вписване Apache Log4j, при който хакер, за който се твърди, че е спонсориран от китайската страна, е съумял да вкара шпионски програмен продукт от разстояние.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР