Белгия постигна класическа победа по пътя си към UEFA EURO

...
Белгия постигна класическа победа по пътя си към UEFA EURO
Коментари Харесай

Белгия, Русия и Шотландия дирижират ситуацията в група I

Белгия реализира класическа победа по пътя си към UEFA EURO 2020 в група Н, побеждавайки Казахстан с 3:0 в трети мач за двата тима от квалификациите. Трите точки изпратиха „ алените дяволи” на първото място в групата, като към този момент имат девет точки, до момента в който казахстанците останаха с три пункта.

Селекцията на Роберто Мартинес откри резултата на „ Крал Бедуин” в Брюксел в 11-ата минута, когато Дрийс Мертенс получи подаване от Еден Азар и с удар от дузпата направи 1:0 след рикошет в крайници на казахстански защитник. Три по-късно Дрийс Мертенс „ върна жеста” за Кастан, който от същата позиция, само че този път с глава осъществя втори гол.

Пет минути след старта на второто полувреме Дрийс Мертенс стреля тънко по диагонала, само че топката се отби в десния непряк дирек на казахсстанската врата. За страдание на гостите тя се върна в Ромелу Лукаку, който от близко и на празна врата нямаше по какъв начин да сбърка – 3:0. Така белгийците ще заминат за гостуването си на 11-и юни на Шотландия с усмивки, а Казахстан посреща Сан Марино в същия ден.

link1 " >  БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР