Белгия победи Англия с 2:0 в малкия финал на Мондиал

...
Белгия победи Англия с 2:0 в малкия финал на Мондиал
Коментари Харесай

Белгия пренаписа футболната си история, червените дяволи сразиха Англия в малкия финал на Мондиал 2018

Белгия победи Англия с 2:0 в дребния край на Мондиал 2018 и заеха третото място на шампионата. Тома Мюние (4) и Еден Азар (82) бяха точни на стадиона в Санкт Петербург и донесоха на " алените дяволи " най-големия футболен триумф на страната.

Възпитанците на Роберто Мартинес бяха по-добрия тим през съвсем цялата среща и напълно справедливо се окичи в бронзовите медали. " Трите лъва " имаха няколко положителни благоприятни условия през втората част, а един път и Тоби Алдервейрелд мазета топката от голлинията.

 Белгия - Англия 2:0 онлайн
Белгия - Англия 2:0, Азар удвои

Двата отбора ще спорят за третото място на Мондиал 2018

Срещата стартира чудесно за Белгия. " Червените дяволи " излязоха напред в резултата още в 4-ата минута. Лукаку изведе Насер Шадли отляво. Крилото центрира в наказателното поле, къдеот Тома Мюние изпревари Дани Роуз и откри резултата.

В 12-ата минута Белгия бе доста покрай втори гол. Де Бройне получи в наказателното поле от Лукаку, след което стреля сред двама бранители. Получи се рикошет и топката се насочи рисково към ъгъла, само че Пикфорд реагира добре и мазета.

 Снимка 368310
Източник:

В 24-тата минута англичаните сътвориха първата голова опция пред вратата на Куртоа. Стърлинг овладя добре подаване от на Дайър, след което пусна технично към Кейн, чийто удар мина настрана от вратата.

На два пъти Джон Стоунс съумя да блокира тежки удари на Юри Тилеманс и Еден Азар.

В 35-ата минута Тилеманс не откри добре топката, само че опитът му за удар стигна до Алдервейрелд, който от сложна позиция стреля, само че над вратата.

 Снимка 368314
Източник:

Пет минути преди края на първата част Насер Шадли се контузи и бе сменен от Томас Вермален.

Гарет Саутгейт опита да промени хода на срещата с две смени на почивката. В игра се появиха Лингард и Рашфорд, който замениха Роуз и Стърлинг. В 53-ата минута Лингард от отлична позиция стреля около вратата.

 Снимка 368316
Източник:

Малко по-късно Кевин де Бройне пусна отличен извеждащ пас за Ромелу Лукаку, който обаче не съумя да овладее топката и Пикфорд улови.

В 69-ата минута Ерик Дайър опита удар по земя отвън наказателното поле, който не затрудни Куртоа. Малко по-късно халфът финтира Компани и се озова очи в очи с Куртоа. Дайър копна топката над вратаря, само че Алдервейрелд съумя да избие кълбото от голлинията в корнер.

В 74-ата минута удар с глава на Магуайър излезе в навън. В 80-ата минута белгийците проведоха отлична офанзива, при която Мертенс центрира за Мюние, а бранителят опита удар от воле, който бе избит от Пикфорд.

 Снимка 368317
Източник:

Две минути по-късно Белгия постави точка на разногласието. Кевин де Бройне изведе Еден Азар зад отбраната на англичаните и халфът с техничен удар не остави шансове на Пикфорд за 2:0.

До края на срещата не се случи нищо забавно и " алените дяволи " справедливо заеха трето място на Мондиал 2018.

 Снимка 368326
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР