Белгия плати цената за това, че не се възползва от

...
Белгия плати цената за това, че не се възползва от
Коментари Харесай

Мартинес: Разликата между победата и загубата беше само едно статично положение

Белгия заплати цената за това, че не се възползва от своите шансове против Франция, само че в този момент би трябвало да се отърси от разочарованието и да завоюва мача за третото място. Това съобщи селекционерът на " алените дяволи " Роберто Мартинес след загубата с 0:1 в първия полуфинал на международното състезание.

Франция поведе при започване на второто полувреме след гол с глава на Самуел Умтити след центриране от корнер. След това отборът на Дидие Дешан сподели солидна игра в отбрана и съумя да удържи нежната си преднина.

" Беше завързан мач. Нямаше доста огромни обстановки. Разликата сред успеха и загубата беше просто едно статично състояние ", сподели Мартинес.

" Контролирахме техните контраатаки. Държахме топката, само че би трябвало да отдадем заслуженото на Франция за метода, по който се защитаваше. На нас ни липсваше малко магия пред гола ", добави испанският треньор на Белгия.

Той похвали играчите си за себераздаването и желанието, което са посочили. " Не видях Франция да ни надиграва. Всичко се реши от един корнер. Разочарованието е голямо. В момента съблекалнята е обзета от горест. Но не желая никой от играчите ми да е сърдит или отчаян от представянето си. "

По думите му ще бъде доста мъчно тимът да преодолее отрицателните страсти от пропуснатия късмет за край. Той обаче чака играчите да се вдигнат и да завоюват мача за третото място, което би било най-хубавото класиране на международни шампионати в историята на Белгия.

" Нямам по какъв начин да не си доста отчаян, когато загубиш на полуфинал. Много мъчно е да погледнеш положително на опцията да изиграеш още един мач. Ние обаче би трябвало да се вдигнем и да се възстановим. Да забележим шанса, който ни се открива. Да завършиш трети на международно състезание не се случва постоянно. Единственият път, когато сме били на полуфинал, е през 1986 година и тогава завършихме четвърти. "

" Трябва да разберем значимостта на идния дуел. Но знам, че ще е доста мъчно с страстите, които остават в нас след мача с Франция. Когато си имал упоритостта да стигнеш до финала, е мъчно да се подготвиш за идващия мач - и като колектив, и самостоятелно ", сподели още Мартинес.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (423)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР