Белгия планира да наеме 2000 коронавирус детективи за проследяване на

...
Белгия планира да наеме 2000 коронавирус детективи за проследяване на
Коментари Харесай

Белгия планира да наеме 2000 коронавирус детективи

Белгия възнамерява да наеме 2000 " ковид детективи " за следене на хора, които може да са инфектирани с Covid-19, написа " Дейли телеграф ".

Разследващите ще се пробват да открият тези, които са били в непосредствен контакт със инфектирани и да ги предизвикват да се тестват. Ако се окаже, че са с позитивна проба за ковид, те ще би трябвало да се самоизолират за две седмици.
 Близо 5 700 станаха жертвите на ковид в Белгия
Близо 5 700 станаха жертвите на ковид в Белгия

Още 230 души са умряли през последните 24 часа

" Следотърсачите на инфектирани ", които ще се нуждаят единствено от няколко часа образование, може да са част от тактиката за последователно разхлабване на ограниченията в страната . Те ще работят най-вероятно до основаване на ваксина.

Междувременно радио LN24, представено от " Политико ", оповестява, че 10 домове за възрастни хора в Белгия ще получат помощ от здравното крило на въоръжените сили . Военното министерство разгласи, че е получило 52 молби за помощ от началото на епидемията.

Белгия е една от страните по света с най-висока смъртност от ковид на глава от популацията, което отчасти е поради доста умряли в старешки домове, където вирусът бързо се популяризира и умряли, които се подозира, че са жертви на вируса, само че не е доказано.
 Белгия регистрира още 290 жертви на ковид за 24 часа
Белгия регистрира още 290 жертви на ковид за 24 часа

От началото на пандемията в страната са умряли 5 453 души

Заразените с ковид в Белгия са над 40 000 души, а умрелите са към 6000.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 2,35 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 160 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 2,49 млн. случая и над 171 000 умряли в 185 страни, възстановили са се повече от 658 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР