Белгия отпадна още в групите на , след като направи

...
Белгия отпадна още в групите на , след като направи
Коментари Харесай

Белгия отпадна, Хърватия и Мароко продължават напред

Белгия отпадна още в групите на, откакто направи 0:0 с Хърватия. Така алените дяволи, трети от последното международно състезание, се прибират рано вкъщи. Напред с изключение на балканците продължава и Мароко. Тимът от Северна Африка удари Канада с 2:1 и завоюва групата. Мароко приключи със 7 точки, Хърватия е на второ място с 5. Белгия е на трето с 4 точки, Канада е на последна позиция с 0 точки.

Селекционерът Роберто Мартинес извади от титулярите Еден Азар след слабите му изяви. Атаката се водеше от Дрийс Мертенс и Леандро Тросар. Въпреки това хърватите бяха по-близо до гола. Те получиха дузпа в 17-ата минута, само че наказателният удар беше анулиран от ВАР.

След почивката в игра влезе Ромелу Лукаку и белгийците натиснаха доста крепко. Лукаку удари греда и изпусна две отлични благоприятни условия за гол, само че не съумя да се разпише.

За Белгия това е първо отпадане в групите от 1998 година, когато отборът даже не съумя да завоюва един мач.

Мароко записа 2:1 над Канада, като всички голове паднаха преди почивката. Африкаците поведоха още в четвъртата минута след прецизен удар на Хаким Зиеш. Вратарят Милан Борян, играл и в Лудогорец, позволи сериозна неточност, с цел да улесни Зиеш.

В 23-ата минута стана 2:0 след попадение на Юсеф Ен Несири..

В края на първата част Найеф Агер си вкара автогол за 2:1. Това беше и стотното попадение на Мондиал 2022. Канада натисна крепко след почивката, само че не съумя да изравни. Така Мароко стигна елиминациите за първи път от 36 години.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР