Белгия отбелязва 60-годишнината на смърфовете, предоставяйки възможност на феновете да

...
Белгия отбелязва 60-годишнината на смърфовете, предоставяйки възможност на феновете да
Коментари Харесай

Загадъчни гори и пещери: Разходка в селото на смърфовете

Белгия отбелязва 60-годишнината на смърфовете , предоставяйки опция на почитателите да посетят селото им и да се впуснат във виртуални завършения из загадъчни гори и пещери, съобщи Ройтерс.

 
Белгийският художник Пиер Кюлифор , творил под псевдонима Пейо , се натъква на златна мина, когато през 1958 година инцидентно основава симпатичните сини дребосъци, замислени в началото като поддържащи герои в друга комиксова история. След възторжената реакция на публиката и желанието ѝ за повече завършения, година по-късно смърфовете се снабдяват със личен комикс . Впоследствие сините симпатяги стават известни по целия свят.
 Разходка из селото на смърфовете Gulliver/Getty Images
В рамките на ревюто " Брюксел Експо ", което ще продължи до края на януари 2019 година, посетителите ще могат да се разходят из селото на смърфовете, осеяно с наподобяващите им гъби къщички в човешки размер , и да се впуснат във виртуални завършения и борби със злия вълшебник Гаргамел .
 Разходка из селото на смърфовете Gulliver/Getty Images-->
В лингвистично разграничена Белгия смърфовете са се трансформирали в сплотяващ знак дружно с шоколада, вафлите, бирата и националния тим по футбол, означават уредниците на ревюто.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР