Белгия несъмнено е шоколадова държава. По целия свят качеството на

...
Белгия несъмнено е шоколадова държава. По целия свят качеството на
Коментари Харесай

С какво е уникален белгийският шоколад?

Белгия безспорно е шоколадова страна. По целия свят качеството на техните сладки творения е прието и оценено; и жителите му се гордеят и се грижат за тази обширна традиция. Но какво прави белгийския шоколад толкоз специфичен?

Който е имал опция да го опита, ще е могъл да открие повода за тази заслужена интернационална популярност. Но този изтънчен резултат не е инцидентен, а идва от сливането на няколко фактора, които ще ви разкажем по-долу.

ЗАЩО БЕЛГИЙСКИЯТ ШОКОЛАД Е ТОЛКОВА СПЕЦИАЛЕН?

ТРАДИЦИЯ

Шоколадът идва в Европа от Мезоамерика след завладяването на Новия свят. В Белгия той закупи известност с помощта на Жан Нойхаус, който през 1587 година сътвори сладкарницата си в влиятелната изложба Роялес Сайнт Хуберт, където продължава и до през днешния ден. С този фамилен бизнес стартира традиция на шоколад в страната, която продължава и до през днешния ден.

СЪСТАВКИ

Белгийският шоколад се създава от подбрани висококачествени какаови зърна. Освен това наличието на какао е по-високо, в сравнение с в други интернационалните артикули.

Необходимо е да се подчертае, че при производството му се заобикаля въвеждането на други типове съставки като растителни мазнини. По този метод се употребява 100% какаово масло, осигуряващо огромна непорочност.

От друга страна, в случай че нещо характеризира белгийския шоколад, това е неговата гладка и деликатна крайна текстура. Това се реализира, тъй като шоколадът се смила доста по-фино, като се пречиства до почти 12-15 микрона.

КОД, КОЙТО Гражданско отделение ЗАЩИТАВА (БЕЛГИЙСКИ ШОКОЛАДОВ КОД)

Около 90% от производителите на шоколад в белгийската страна се придържат към този кодекс, който контролира нормите и стандартите за качество, които би трябвало да се съблюдават.

След няколко опита през 2007 година бяха въведени критериите, които би трябвало да се следват през днешния ден, с цел да се получи името белгийски шоколад. Те главно се състоят в това, че рафинирането, смесването и конширането на шоколада би трябвало да се прави на белгийска територия.

РАЗНООБРАЗИЕ

Смята се, че в страната има повече от 500 майстори на шоколад и към 2000 магазина за шоколад, ситуирани на цялата територия. Поради тази причина има варианти за всички усети и джобове.

Хубавото в тази ситуация е, че няма да е належащо да пътувате до Белгия, с цел да опитате тези сладки деликатеси. За благополучие към две трети от производството на белгийски шоколад се изнася в разнообразни страни. Поради тази причина ще ви бъде елементарно да придадете този разкош на небцето си, без да напускате дома си. Опитахте ли ги към този момент?

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР