Белгия не остави никакви шансове на Тунис в среща от

...
Белгия не остави никакви шансове на Тунис в среща от
Коментари Харесай

Белгия прегази Тунис в най-резултатния мач в Русия

Белгия не остави никакви шансове на Тунис в среща от втория кръг на груповата фаза на международното състезание в Русия. " Червените дяволи " вкараха 5 гола и получиха 2. По 2 попадения осъществиха Еден Азар и Ромелу Лукаку, а Мичи Батшуай добави един.

За Тунис Брон и Казри означиха по едно попадение. Така мачът се трансформира в най-резултатния в шампионата, измествайки равенството 3:3 сред Португалия и Испания.

За първи път в историята белгийският народен тим отбелязва 5 гола в един мач на международно състезание.

Още в 6-ата секунда съдията Жаир Маруфо прибягна до видеоповторенията. След къса консултация той отсъди дузпа за Белгия поради нарушаване против Аден Азар. Нападателят на „ алените дяволи” извърши наказателния удар безгрешно, с цел да открие резултата.

Белгийските футболисти продължиха да нападат и да тормозят бранителите на Тунис. Техните офанзиви се материализираха в попадение на Ромелу Лукаку в 16-ата минута.

Тунис отговори 2 минути по-късно. В една от малобройните си офанзиви картагенците понижиха изоставането си посредством Брон.

Именно голмайсторът на Тунис обаче получи тежка травма и бе наложително заменен минута след гола си.

Головото начало мина в по-спокойно движение. До края на първото полувреме Саси можеше да изравни, само че ударът му попадна в ръцете на Куртоа, а Лукаку и Витсел изпуснаха голови положения за белгийците.

В добавеното време на първото полувреме Лукаку се разписа още един път. След пас на Мюние нападателят остана самичък против вратаря и не пропусна.

Първото по-опасно състояние през второто полувреме бе на сметката на Тунис. Малул центрира към Хазри, който обаче бе в засада.

Белгийците дадоха отговор с четвърти гол в 50-ата минута. Азар се измъкна майсторски от отбраната на съперника и означи ново попадение за разгрома.

Караско се опита да направи резултата още по-изразителен с техничен удар от границата на наказателното поле в 60-ата минута, само че не откри задачата.

Селекционерът Роберто Мартинес извади от игра двамата си голмайстори. Това обаче не смекчи офанзивите на Белгия. Мичи Батшуай удари греда в 79-ата минута, а по-късно прати топката над вратата при нова офанзива.

Футболистът на " Челси " въпреки всичко се разписа след центриране отдясно, а голът му бе исторически - националният тим на Белгия в никакъв случай не е вкарвал цели 5 попадения на международно състезание.

В самия завършек на срещата Уахби Хазри оформи крайния резултат 5:2.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР