Белгия и други европейски държави се подготвят да евакуират граждани,

...
Белгия и други европейски държави се подготвят да евакуират граждани,
Коментари Харесай

Белгия обмисля евакуация на заподозрени от ДАЕШ от сирийски лагери за задържане

Белгия и други европейски страни се приготвят да изтеглят жители, които са упрекнати във връзки с ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) от лагери за задържане в Североизточна Сирия. Те ще бъдат изтеглени през нова зона за сигурност, изграждана от турската войска по границата, написа " Гардиън ".

Белгийски представители са уведомили членове на фамилии, арестувани в два лагера, че ще се опитат да се възползват от петдневното прекъсване на огъня за изтеглянето им.

Британският вестник е научил, че и други европейски страни, в това число Франция и Германия, също обмислят по какъв начин да се възползват от прозореца, разгласен от вицепрезидента на Съединени американски щати Майк Пенс, с цел да изтеглят дами и деца.

Не е ясно дали Англия ще преразгледа политиката си на занемаряване на 30 или повече британци, арестувани в Сирия, само че решението на съдружниците евентуално ще усили натиска над английското държавно управление да направи същото.

Джихадистите и техните фамилии са арестувани в четири съществени лагера. Но след решението на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да изтегли американските сили се появиха опасения, че джихадистите и фамилиите им могат да избягат.

Кюрдските сили към този момент изоставиха един център за задържане, като разрешиха на 800 арестанти, измежду тях и членове на ДАЕШ, да избягат. Френският външен министър Жан-Ив льо Дриан съобщи, че девет французойки, свързани с групировката, са измежду тях. Двама британци също се счита, че са избягали.

Спирането на огъня има за цел да принуди кюрдските сили да се отдръпват от границата с Турция. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР