Белгия е вторият съперник на женския национален отбор във Волейболната

...
Белгия е вторият съперник на женския национален отбор във Волейболната
Коментари Харесай

България - Белгия - сблъсък на двата най-млади отбора в Лигата на нациите!

Белгия е вторият противник на женския народен тим във Волейболната лига на нациите. Двубоят е през днешния ден от 20:30 ч., а със междинна възраст от 22 години, на игрището в „ Монбат Арена Русе” излизат двете най-млади обединения в тазгодишното издание на конкуренцията. И в международните волейболни среди регистрират обстоятелството, че българският и белгийският тимове са с най-ниска междинна възраст от безусловно всички селекции. А идната среща може да бъде наречена и конфликт на бъдещето. И двамата селекционери - Иван Петков и Герт Ванде Брук, имат ясна концепция да употребяват борбите с най-хубавите и по-опитни тимове в света за създаване на своите отбори на бъдещето.

Макар междинната възраст на състезателките да е нежна, в двете селекции несъмнено има качества, които към този момент са забележими и занапред ще се доразвиват. В състава на Белгия проличава името на Марлийс Янсенс, приключила на трета позиция измежду топ реализаторите в груповата фаза на Волейболната лига на нациите през предходната година, до момента в който за лъвиците излизат шампионки и медалистки от най-силните клубни европейски шампионати.

Програмата на шампионата през тази година дефинира два от четирите тима, които би трябвало да защитят мястото си в Лигата за идващия сезон, да се срещнат още в първата седмица на българска земя. През предходната година Белгия приключи на 13-то място във финалното класиране на конкуренцията, до момента в който за България това е дебютно присъединяване. В исторически проект отборите са изиграли 4 публични срещи между тях, приключили с 3 победи за „ лъвиците” и един триумф за Белгия. Съперничеството дава обещание представление, а залогът – първа победа в Лигата на нациите за 2019!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР