Белгия е на предпоследно място сред държавите в НАТО по

...
Белгия е на предпоследно място сред държавите в НАТО по
Коментари Харесай

Белгия е на предпоследно място по военни разходи в НАТО

Белгия е на предпоследно място измежду страните в НАТО по разноски за защита, оповестиха локални медии, като се позоваха на данни от немски проучвателен институт.

Миналата година страната е разполагала с боен бюджет, еднакъв на 1,1 на 100 от Брутният вътрешен продукт при цел от два %. Отбелязва се, че съгласно белгийския министър на защитата Людивин Дедондер тази година се планува разноските да доближат 1,24 на 100 от Брутният вътрешен продукт. Разчетите сочат, че през 2030 година Белгия ще харчи за защита 1,57 на 100, а през 2035 година ще реализира два %.

Данните демонстрират, че по-малко разноски за защита в Алианса прави само Люксембург с 0,7 на 100. Уточнява се, че към този момент едвам 10 страни от пакта дават отговор на условията, като Полша ги надвишава два пъти с разноски за защита от 3,9 на 100, следват Гърция с три % и Естония с 2,7 на 100. Останалите, които извършват задачата, са Финландия, Унгария, Литва, Латвия, Румъния, Словакия и Англия, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР