Белгия даде заявка, че иска да участва в проекта за

...
Белгия даде заявка, че иска да участва в проекта за
Коментари Харесай

Белгия даде заявка, че може да превъоръжи пехотата ни

Белгия даде поръчка, че желае да взе участие в плана за рационализация на Сухопътните ни войски. Най-голямата белгийска компания в региона на отбранителната промишленост John Cockerill Defense публично разгласи, че се включва в състезанието на военното министерство за реализация на плана, откакто бъде даден старт на тръжната процедура.

Компанията е учредена преди 200 години и през днешния ден разполага с 5600 чиновници, като годишният и оборот е над 1 милиарда евро. John Cockerill е единствената компания в света, която създава бойни куполи, проектирани на модулен принцип. Това значи, че бойната машина може да трансформира калибъра на оръдието си. Времето за промяна на оръдие, да вземем за пример на диаметър 30 мм с диаметър 40 мм е 1 час, само че добре подготвен и натрениран екипаж го прави за 10 мин. Белгийската компания работи с България от 2010г.

Тя употребява български снабдители за нейните артикули. Българската “Оптикс” доставя за нея системите за прицел и електронно наблюдаване.

“Нашите куполи дават най-високо качество през целия витален цикъл на бойните машини, който е от 30 до 50 г.”, съобщи Беър Мидкиф, вицепрезидент на компания за Централна и Източна Европа. Проектът за превъоръжаване на Сухопътните ни войски е на стойност съвсем 1,5 милиарда лева Той планува придобиване на 150 бронирани машини, от тях 90 са бойни, а останалите специфични и спомагателни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР