Белгиецът Бьорг Ламбрехт е загинал по време на третия етап

...
Белгиецът Бьорг Ламбрехт е загинал по време на третия етап
Коментари Харесай

Белгийски колоездач е загинал в третия етап от Обиколката на Полша

Белгиецът Бьорг Ламбрехт е умрял по време на третия стадий от Обиколката на Полша, оповестиха от тима му " Лото Судал ". При оставащи към 50 км преди финала на 150-километровата права сред Хожов и Забже, 22-годишният Ламбрехт се е блъснал в бетонни водопроводи край пътя.

Говорителят на болничното заведение в Рубник, удостовери, че колоездачът е умрял в операционна, откакто не е издържал по време на хирургическа намеса. Подробности за травмите на Ламбрехт не бяха обявени.

" Най-голямата допустима покруса се случи на нашия Бьорг. Поднасяме най-искрените си съболезнования на неговото семейство и другари ", написаха от " Лото Судал " в " Туитър ".

След рухването на Ламбрехт имаше разнообразни информации за това какъв брой сериозна е травмата на белгиеца. Първоначално уредниците оповестиха, че колоездачът се нуждае от незабавно превозване с хеликоптер, откакто е бил реанимиран на асфалта.

The biggest tragedy possible that could happen to the family, friends and teammates of Bjorg has happened Rest in peace Bjorg... ❤️ pic.twitter.com/9u9LZkp2Rt
— Lotto Soudal (@Lotto_Soudal) August 5, 2019

Малко по-късно беше добавено, че положението на Ламбрехт не разрешава да бъде откаран с хеликоптер, а пътува с кола за спешна помощ към болничното заведение, откакто парамедици са " съумели да възстановят виталните му функционалности ".

Около 20 часа българско време беше установена гибелта на 22-годишният колоездач.

Състезателят караше едвам втория си сезон като експерт, а Обиколката на Полша беше подготвително съревнование преди Вуелтата, за която Ламбрехт имаше огромни упоритости. През предходната година белгиецът направи дебюта си в триседмични обиколки точно в Испания, като приключи четвърти в един от най-тежките планински стадии.

През този сезон Ламбрехт впечатли в Арденските класики Флеш Брабансон, Амстел голд и Флеш Валон, където записа пето, шесто и четвърто място. През 2018 година Ламбрехт приключи втори на международното състезание в категорията до 23 години.

През юни Ламбрехт разгласи, че е възобновил своя контракт с " Лото Судал " до 2021 година, като беше обсъждан като предстоящ водач на тима за най-големите надпревари.

Това е първи смъртен случай в колоезденето от Париж-Рубе 2018 година, когато белгиецът Майкъл Гулартс почина след сърдечен удар. През 2016 година различен белгийски колоездач Антоан Демоати умря, откакто при рухване в класиката Гент-Вевелгем беше ударен от мотоциклет.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР