Беленето на картофи, чистенето на тоалетната и съзерцаването на полюшващи

...
Беленето на картофи, чистенето на тоалетната и съзерцаването на полюшващи
Коментари Харесай

Най-евтините и приятни начини, с които да преборим стреса

Беленето на картофи , чистенето на тоалетната и съзерцаването на полюшващи се напразно дървета противодействат по-добре на напрежението от йогата, написа Darik News . Информацията идва от вестник Daily Star, където са оповестени резултатите от допитване, направено във Англия.

Привидно скучни действия като плевене , прегъване на изпрани облекла и рязане на зеленчуци също се оказват чудесно средство за разтоварване.

 релакс Getty

Съдейки по резултатите от анкетата на уеб страницата МайБилдър, най-популярната активност против стрес, посочена от 36 % от участниците, е галенето на куче или котка . Следващите най-разтоварващи занимания са слушането на звуците на пращящ огън (30%) и дъжд (29%).

Анализирайки резултатите от допитването, психоложката Беки Спелман отбелязва: „ Интересно е да установим по какъв начин редица простички занимания, постоянно считани за досадни, работят успокояващо и лечебно. Забавянето на темпото и съсредоточаването върху елементарни неща са водещи правила в медитацията на осъзнаването - потвърдена лечебна техника против стрес и психически проблеми “.

 пролет цитати жена Istock
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР