Белене. Трудно е да се връщаме към моментите от историята,

...
Белене. Трудно е да се връщаме към моментите от историята,
Коментари Харесай

Председателят на НС Цвета Караянчева: Трудно е да се връщаме към моментите от историята, когато човешката природа е показвала най-грозното от себе си, но е важно да не бъдат забравяни

Белене. Трудно е да се връщаме към моментите от историята, когато човешката природа е показвала най-грозното от себе си, само че е доста значимо те да не бъдат забравяни. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева в словото си пред участниците в националното поклонение в памет на жертвите на тоталитаризма в концентрационния лагер на остров „ Персин “ – Белене, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Председателят на Народното събрание акцентира, че тези моменти би трябвало да бъдат помнени, тъй като единствената противоотрова против жестокостите от предишното е будната памет, излъчена от потомство на потомство. „ Белене е пустота на разрушените ориси, на смазаните животи, на потъпканите гении, на отреченото право на самоопределяне “, съобщи Цвета Караянчева. „ Белене е знак на четиридесет и пет годишната изолираност от свободния свят, на беззаконие, на боязън, на политически разгул “, добави тя.
„ Не толкоз от дълго време тук са били докарвани мъже и дами, чиято съществена виновност е била, че желаят да живеят почтено, означи ръководителят на Народното събрание. Твърде малко време е минало, с цел да можем да си позволим да гледаме на тези събития невъзмутимо като на от дълго време отминала история “, уточни Цвета Караянчева. „ Живи са директните наследници на някои от жертвите на това закононарушение, гневът и болката са също живи и още дълго ще останат живи “, добави тя.
В обичайното поклонение пред паметта на жертвите на тоталитаризма в концентрационния лагер на остров „ Персин “ участваха депутати, представители на изпълнителната и локалната управляващи и доста жители. През 2019 година се навършват 70 години от основаването на лагера в Белене.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР