„Белене“ и „Козлодуй“ стават важни площадки за енергийния ни баланс,

...
„Белене“ и „Козлодуй“ стават важни площадки за енергийния ни баланс,
Коментари Харесай

Борисов: „Белене“ и „Козлодуй“ стават важни площадки за енергийния ни баланс

„ Белене “ и „ Козлодуй “ стават значими площадки за енергийния ни баланс, това изясни министър председателят Бойко Борисов на енергийни специалисти от Съединени американски щати във връзка на идните от Европейската комисия регулации на въглищните централи.

„ Никак не е розово бъдещето за въглищните централи, изключително в този момент, когато Европейска комисия приема проекта за „ Зелена Европа “. Така че „ Белене “ и „ Козлодуй “ стават две извънредно значими площадки освен за диверсификацията, само че и за енергийния ни баланс за бъдещето след 10 години “, акцентира министър-председателят, представен от БГНЕС.
Българин в Белия дом: Какво остава прикрито от обективите? "Имаше моментална химия сред двамата водачи, харесаха се незабавно ", описа Йонко Мермерски
Българският министър председател разяснява с делегатите част от засегнатите с американския държавен глава Доналд Тръмп тематики. „ Президентът Тръмп ни окуражи, че като членове на НАТО сме извънредно лоялни и положителни сътрудници за образец. Второ – че Балкански поток и интерконекторът с Гърция не се бият. И трето – че нуклеарната енергетика не би трябвало да живее под някакви канони, изключително когато приказваме за зелени сили, непорочност на въздуха, качество на живот “, сподели Борисов.



В рамките на срещата министър-председателят Борисов посочи още, че съдействието със Съединени американски щати ще способства за подсилване на енергийната сигурност на България и за диверсификация на енергийните източници и направления, в това число чрез импорт на полутечен природен газ при преференциални за страната ни условия.
Премиерът се качи на US самолетоносач (ВИДЕО) Националната ни сигурност е обезпечена единствено в границите на НАТО, акцентира той
В хода на вчерашния ден енергийните специалисти от Съединени американски щати посетиха площадката на АЕЦ “Белене”. Целта на визитата им у нас е да се срещнат с елементи от работата на енергийните предприятия в България. През идващите дни американските специалисти ще посетят Топлоелектрическа централа „ Марица-изток 2 “ и АЕЦ „ Козлодуй “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР