Белен Хуесо, която има рядко заболяване, което причинява обездвижване, прикова

...
Белен Хуесо, която има рядко заболяване, което причинява обездвижване, прикова
Коментари Харесай

Ryanair отказва да качи инвалидна количка заради размера й

Белен Хуесо, която има рядко заболяване, което предизвиква обездвижване, прикова вниманието в Испания след конфликт с Ryanair, оповестява bTV.
Причината е, че самолетната компания отказала да качи инвалидната й количка. Причината - параметрите й надвишавали условията за размер на багажа посочени от компанията.
Хуесо е трябвало да лети от Севиля до Валенсия на 9 декември. Жената е закупила билета си и по-късно онлайн записала размерите на инвалидната си количка. От самолетната компания я уведомили, че електрическата количката надвишава разрешените размери за багаж и отказали да я качат.
Предложили на дамата да употребява елементарна инвалидна количка, само че поради болестта си Хуесо се нуждае от профилирана електрическа количка.
Първоначално от Ryanair даже отказали да върнат парите за билета, който Хуесо закупила, само че откакто дамата привлякла медийното внимание, бързо размислили.
От самолетната компания се извинили на дамата, само че подчертали, че не могат да създадат изключение, когато багажа надвишава посочените размери.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР