Бележка на редактора: Версия на тази история се появи в

...
Бележка на редактора: Версия на тази история се появи в
Коментари Харесай

Birkenstock вече е компания на стойност 8 милиарда долара

Бележка на редактора: Версия на тази история се появи в бюлетина Nightcap на CNN Business. За да го получите във входящата си поща, регистрирайте се гратис тук.

Официално: Birkenstock ще направи своя дебют на Нюйоркската фондова борса на следващия ден под признака BIRK.

Любимият производител на обувки с коркови подметки оцени първичното си обществено предложение довечера на 46 $ за акция, което направи Birkenstock компания за 8,6 милиарда $. Това е съгласно голям брой отчети във вторник вечерта, цитиращи хора, осведомени с въпроса.

Предисторията

Както Nightcap неотдавна писа, Birkenstocks имат нещо сходно на момента на Crocs. И двете марки обувки претърпяха скок на известност, само че изгубиха блясъка си и бяха намалени до волност. След това десетилетия след върховете си те направиха чудодейни завръщания.

Сега даже супермоделите ги носят.

Добре, само че в действителност ли Birkenstock коства 8,6 милиарда $?!

Точно както хубостта е в очите на наблюдаващия, какъв брой костват обществено търгуваните компании в последна сметка зависи от това какъв брой търговци считат, че си костват.

И да, много е шантаво, когато търговците се втурнаха да купуват акции като Bed Bath and Beyond, когато висеше на косъм.

Но това е история за различен път... (Предупреждение за спойлер: Не продължи доста дълго.)

В момента Birkenstock всъщност споделя, че счита, че е компания за 8,6 милиарда $.

Но откакто Birkenstock направи своя дебют на следващия ден, елементарни хора като вас и мен могат да се включат в действието. Когато хората считат, че цената, на която се търгува, е ниска спрямо това, което съгласно тях коства компанията, те са склонни да натиснат бутона за пазаруване в своите брокерски сметки. Или в случай че считат, че е прекомерно високо спрямо това, което считат, че си коства, те го редуцират.

Тъй като на следващия ден маса търговци вършат тези преценки в действително време, можете да очаквате да видите доста волатилност в цената на акциите през целия ден.

Но единствено за занимания... Ето по какъв начин Birkenstock се изравнява с други обществено търгувани производители на обувки:

Nike: 149 милиарда $ Deckers Outdoor (компанията майка на Ugg, Hoka, Teva и други): 13,29 милиарда $ Sketchers: 7,53 милиарда $ Crocs: 5,36 милиарда $ Стив Мадън: 2,44 милиарда долара
Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР