Бележитият сблъсък в историята на тениса – Роджър Федерер срещу

...
Бележитият сблъсък в историята на тениса – Роджър Федерер срещу
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Сет за Федерер срещу Надал на Уимбълдън!

Бележитият конфликт в историята на тениса – Роджър Федерер против Рафаел Надал, ще ни връхлети за 40-и път в историята на този огромен двубой. Двамата ще се изправят в полуфинален мач на „ Уимбълдън”, като спечелилият ще играе против Новак Джокович или Роберто Баутиста-Агут в битка за трофея в шампионата от Големия шлем.

Пътят на двамата майстори в тениса до 1/2-финалите бе безпроблемен. И петте мача бяха извоювани със сравнителна лекост, а Роджър Федерер даже изкова победа №100 на Ол Ингланд Клъб.

Испанският тенисист пък демонстрира феноменални игри, макар че изпитваше проблеми при започване на годината. Единствените проблеми за Матадора пристигнаха в средата на мача с Ник Кириос, само че „ пречупване” в държанието на корта от Надал направи по този начин, че испанецът да пречупи небрежно съпротивата на колоритния австралиец.

Двамата първенци се срещнаха за последно на Ролан Гарос, когато Краля на клея обезврежда Федерер с чиста победа.

Сайтът GONG.BG ще следи всичко забавно за вас на централния корт в „ Уимбълдън”, а срещата ще стартира незабавно след дуела сред Новак Джокович и Роберто Баутиста-Агут.

Сет 1:

Тайбрек: С безусловно съвършенство започва тайбрека, откакто Надал доближи „ невъзможна” точка и с бекхенд от земята я прати по правата, оставяйки без късмет Федерер – мини-пробив. Той бе върнат мигновено, откакто Надал прати топката в мрежата. Отново преимуществото бе на страната на Надал, откакто с добра отбрана направи 3:2 за себе си. Ново връщане на пробива, този път от Федерер направи 3:3. Федерер нападна слаб ретур на Надал и взе задатък при сервис на съперника. Затвърден мини-пробив пък 5:3 за Федерер.Прелестен сервис за швейцареца донесе три сет-бола за швейцареца в сета. Швейцарецът разгада офанзивата на Надал и завоюва първия сет.

6:6 Бързи три точки за Рафа пристигнаха в 12-ия гейм, само че форхенд по диагонала направи по този начин, че Федерер понижи резултата в гейма. Последва добър блок-ретур от швейцареца, а Надал бе „ притиснат до стената”. С нов добър форхенд по правата направи по този начин, че Федерер стигна до тъждество в гейма. Надал завоюва подаването си след два положителни удара – тайбрек.

6:5 Швейцарецът продължи с бомбастичната си игра при сервис и непоколебимо направи по този начин, че резултатът да стане 6:5. Трети гейм на нула в първия сет за Федерер.

5:5 Въпреки разновидността за Федерер да завърши първия сет с пробив, то Надал не даде особени шансове на огромния си конкурент и с пределна централизация изравни за пети път.

5:4 Както и нервите на Надал, по този начин и тези на Федерер се опънаха в деветия гейм, само че и швейцарецът с два следващи положителни начални удара материализира превъзходството си, с цел да направи 5:4.

4:4 Осмият гейм се стигна до тъждество – 40:40, при сервис на Рафа Надал. Все отново испанецът сподели здрави нерви в сериозния миг и взе подаването си.

4:3 С добър пай диагонал на бекхенда от страна на Федерер швейцарецът, а с преобладаващо разиграване от Федерер, то той завърши по този начин значимия седми гейм.

3:3 Надал насочи два следващи начални удара със свирепа скорост и това му даде търсения резултат. Последваха два следващи феноменални сервиса и геймът бе извоюван на нула.

3:2 Федерер продължи с прелестните си начални удари, само че при 40:0 за Маестрото, Надал форсира прелестен ретур по диагонала, оставяйки на място швейцареца. При последвалия сервис Федерер сервира на форхенда на Надал, който не проработи и геймът бе завършен.

2:2 Четвъртият гейм сервисът на Надал имаше известни проблеми, само че с изострен форхенд при 40:30 испанецът го завърши.

2:1 Третият гейм започва с прелестно изигран сервис-мрежа, а с неточност от форхенд на Надал се стигна до добър задатък на Роджър. Роденият в Базел тенисист пласира бездънен сервис, объркващ Надал, а ас затвори гейма за швейцареца.

1:1 Сервисът на Надал също стартира сносно, което му даде превес във втория гейм. Този превес пък се материализира с бързо извоюван гейм на нула за Надал.

1:0 Мачът започва с мощен ас от Федерер, а нови два след 15:15 му дадоха превес над съперника, с цел да може да запише сполучливо начало.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР