Belasitsa Sky Run 2018 – ново трасе, нови предизвикателства и

...
Belasitsa Sky Run 2018 – ново трасе, нови предизвикателства и
Коментари Харесай

Belasitsa Sky Run 2018 – ново трасе, нови предизвикателства

Belasitsa Sky Run 2018 – ново трасе, нови провокации и все същата красива планина
На 29 септември 2018 година ще се състои второто издание на надпреварата по планинско тичане Belasitsa Sky Run. Тази година уредниците са се постарали и са основали трасе, което е по едно и също време красиво и предизвикателно.

Както и през 2017 година събитието предлага два маршрута. Това са Belasitsa Sky Run с дължина 67,4 км, и общо нанагорнище 2800 метра и Belasitsa Sky Run Short – 32,8 км и нанагорнище от 1960 метра. И двете трасета минават напълно в планината и нейното подножие без да включват асфалтови пътища.

Участниците ще имат опцията да провокират себе си с нанагорнище на една от най-стръмните планини в България и да се преминат по красивото Беласишко било, предлагащо гледки в три страни. Отново ще се минава край някои от живописните водопади и вековните гори на планината и всичко това в топлата южна есен когато зреят кестените - признакът на планината.
 И двата маршрута на надпреварата са публично сертифицирани от Международната асоциация по планинско тичане (ITRA) и носят точки за най-елитните надпревари в света.

И с цел да бъде цялостен интензивният уикенд в Беласица тази година още веднъж в деня след Belasitsa Sky Run ще се организира Скоростното нанагорнище на вр. Конгур - съревнование по планинско тичане и планинско колоездене, включващо нанагорнище от 1750 метра сред гр. Петрич и вр. Конгур, един от най-панорамните върхове на планината.

Участие в Belasitsa Sky Run и Скоростно нанагорнище на вр. Конгур могат да вземат единствено състезатели регистрирани, посредством формата за записване на формалният уебсайт на събитието - http://active-belasitsa.com
Организатори на Belasitsa Sky Run са Клуб за рискови спортове и планинарство ''Бела Екстрийм " – гр. Петрич.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР