Беларуският президент Александър Лукашенко заяви, че съюзната държава между Русия

...
Беларуският президент Александър Лукашенко заяви, че съюзната държава между Русия
Коментари Харесай

Президентът на Беларус: Ако Русия наруши суверенитета ни, може да има война

Беларуският президент Александър Лукашенко съобщи, че съюзната страна сред Русия и Беларус не може да се основава по този начин, както предлага Москва, съобщи ТАСС, представен от Novini.bg.



" Днес въпросът не може да се взема решение по този начин, както вие Русия оферирате: ето, президент ще бъде този, парламент ще бъде оня, всичко ще изградим ей по този начин, от горната страна ", уточни Лукашенко, представен от ТАСС.

Според него измежду руснаците има доста хора, които са срещу интеграция на двете страни. " Не тъй като те не обичат Лукашенко и Беларус, а тъй като се опасяват, че Беларус ще се трансформира в олигархическа страна, - изясни беларуският водач. - Утре сходен изблик ще се получи освен в Беларус, само че и в Русия. " Според него международната общественост ще реагира по подобаващ метод на дейностите на Русия, в случай че тя се опита да наруши суверенитета на Беларус.

" Ако Русия се опита да наруши нашия суверенитет, знаете по какъв начин ще реагира международната общественост: те ще се окажат въвлечени във война. Западът и НАТО не могат да позволен посягане върху суверенитета на Беларус, тъй като ще го възприемат като опасност против тях. И ненапълно Западът са прави ", сподели Лукашенко.

По същия метод, в случай че от страна на Запада последва опасност против Беларус, " това към този момент ще бъде непосредствена опасност против суверенитета на Русия, - означи той. - Какво значи ракети със междинен и дребен обхват край Смоленск, и какво - там надалеч в Полша. "

" Ето това и споделих на последните договаряния с президента на Русия, - добави Лукашенко. - Днес ние представляваме форпост на Русия. Аз зададох на Владимир Путин въпроса: ти нали не допускаш, че ние ще пропуснем танкове към Москва, в случай че те тръгнат оттова от Запад? "

" Ако внезапно някой изиска да води война с Русия, то ние няма да се скатаем настрани ", акцентира президентът на Беларус, представен от ТАСС.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР