Беларуският президент Александър Лукашенко заяви, че е провел дълъг разговор

...
Беларуският президент Александър Лукашенко заяви, че е провел дълъг разговор
Коментари Харесай

Лукашенко заяви, че е провел дълъг разговор с Путин на годишнината от началото на войната в Украйна

Беларуският президент Александър Лукашенко съобщи, че е провел дълъг диалог с съветския президент Владимир Путин през вчерашния ден, на годишнината от началото на войната в Украйна, съобщи Ройтерс.

" Ще ви кажа една загадка - през вчерашния ден вечерта той и аз си говорихме дълго време по разнообразни тематики ", се споделя в изказване на Лукашенко, представено от канал в обществените мрежи, обвързван с неговия пресцентър.

Досега Кремъл не е правил изказване по отношение на диалога, за който загатва беларуският водач.

Александър Лукашенко е непосредствен съдружник на Русия и е длъжен на Путин за това, че го поддържа през 2020 година, откакто в Беларус избухнаха всеобщи митинги по отношение на изказванията, че Лукашенко е нагласил президентските избори, с цел да продължи да бъде държавен глава. Лукашенко съобщи, че изказванията, че изборите са били нагласени, не дават отговор на истината и упрекна Запада в това, че финансира митингите.

Беларуският водач поддържа Путин във войната с Украйна, като разреши на съветските сили да употребяват територията на Беларус при нахлуването си в Украйна. Освен това в Беларус се организира подготовката на част от руснаците, които бяха мобилизирани в границите на частичната готовност в Русия, оповестена от президента Путин през септември предходната година.

Украинската войска, която се бори с съветските сили в Южна и Източна Украйна, бе принудена да разположи войски и на север, с цел да е подготвена да противодейства при непосредствено включване на Беларус във войната на страната на Русия - нещо, което Лукашенко споделя, че няма да се случи, в случай че Украйна първа не нападна Беларус.

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР