Беларуският президент Александър Лукашенко заяви, че е готов да „спечели“

...
Беларуският президент Александър Лукашенко заяви, че е готов да „спечели“
Коментари Харесай

Лукашенко към Путин: Ще спечелим войната, нямаме друг избор

Беларуският президент Александър Лукашенко съобщи, че е подготвен да „ завоюва “ с Русия по време на среща с президента Владимир Путин в Сочи в понеделник.

„ Току-що гледах новините тази заран: цяла Европа бръмчи. Най-богатата, Германия: всички са по улиците, всички стачкуват. Те ще го чуят в един миг. Мисля, че ще го създадат. Така че нашият курс е верен, нашата идея е права. Ще победим. Нямаме различен избор. Ще намерим всички решения ", сподели Лукашенко. Беларуският водач също сподели, че има вяра, че европейските страни би трябвало да застанат на страната на Русия.

„ Вече три пъти им споделих, че тяхното бъдеще е с нас. Заедно с Русия, която има всичко, от което имат потребност. И те имат това, което можем да купим от тях: технологии и всичко останало. Какво друго им би трябвало? Просто би трябвало да взимайте виновни решения. Като не желаете - недейте. Лека бавно ще укрепваме ", сподели той.

От своя страна Владимир Путин сподели, че европейските народи би трябвало да се отнасят с „ почитание “ към Русия и Беларус.

Европейският съюз наложи пет обособени пакета наказания на Беларус от 2020 година, както поради президентските избори, по този начин и поради поддръжката й за Русия в спора с Украйна.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР