Беларуският президент Александър Лукашенко, верен съюзник на Москва, е на

...
Беларуският президент Александър Лукашенко, верен съюзник на Москва, е на
Коментари Харесай

Лукашенко се среща със Си в Китай

Беларуският президент Александър Лукашенко, правилен съдружник на Москва, е на посещаване в Китай в неделя и понеделник, с цел да се срещне със своя сътрудник Си Дзинпин, заяви беларуското президентство.

В понеделник той ще беседва със Си по редица въпроси, в това число " търговия, стопанска система, вложения и интернационално съдействие ", се споделя в изказване на президентството в неделя, без да се прецизира дали Лукашенко към този момент е дошъл в Пекин.

За финален път Лукашенко беше в Китай в края на февруари и началото на март, посещаване, което беше деликатно прегледано в подтекста на съветската атака в Украйна . Руската атака не се загатва в беларуското изказване във връзка визитата.

Китай като непосредствен сътрудник на Москва в никакъв случай не е осъждал обществено Русия за нейната атака, макар апелите за това от страна на Съединени американски щати, техните европейски съдружници и други. Беларус граничи както с Украйна, по този начин и с Русия, страни, от които е мощно подвластна както финансово, по този начин и политически.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР