Беларуският президент Александър Лукашенко, в чиято страна продължават безпрецедентни масови

...
Беларуският президент Александър Лукашенко, в чиято страна продължават безпрецедентни масови
Коментари Харесай

Изненадваща церемония за полагане на клетва на Лукашенко като президент на Беларус

Беларуският президент Александър Лукашенко, в чиято страна не престават невиждани всеобщи митинги против преизбирането му на 9 август, постави през днешния ден клетва за шести мандат на висшия пост. Това съобщи държавната организация БЕЛТА след церемонията, за която не бе обявено авансово, заяви Франс прес.

На церемонията в Двореца на независимостта в Минск са били поканени няколкостотин души, показва ТАСС, цитирайки БЕЛТА. Присъствали са висши държавни чиновници, депутати, дейци на науката, културата и спорта. Лукашенко е произнесъл текста на клетвата на беларуски език с ръка на конституцията и е подписал съответния акт. Председателката на Централната изборна комисия на Беларус Лидия Ермошина му е връчила удостоверението, че е определен за президент.

" В този церемониален ден президентът поставя клетва за честност към родината и народа с изключително възприятие. Той доста се гордее с беларусите, които с чест минаха тест за устойчивост, най-много за издръжливостта на убежденията си ", е декларирал беларуският водач. На изборите през август " не просто избирахме президент на страната - ние бранехме своите полезности, своя кротичък живот, суверенитет и самостоятелност ", е споделил Лукашенко и е добавил, че беларусите " следва да създадат още много неща " в тази тенденция.

БЕЛТА не разгласява фотоси от церемонията по встъпване в служба на беларуския президент, отбелязва ДПА.

По-рано през днешния ден самостоятелни беларуски медии и опозиционни платформи показаха догатки, че церемонията очевидно ще мине без доста звук, откакто президентският конвой мина с висока скорост по основната пътна артерия на Минск, която бе затворена от управляващите, а силите за сигурност разположиха свои чиновници в региона на постройката на президентството, отбелязва Франс прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР