Беларуският президент Александър Лукашенко уволни днес правителството, съобщи Ройтерс, цитирайки

...
Беларуският президент Александър Лукашенко уволни днес правителството, съобщи Ройтерс, цитирайки
Коментари Харесай

Беларуският президент уволни правителството

Беларуският президент Александър Лукашенко уволни през днешния ден държавното управление, заяви Ройтерс, цитирайки беларуската осведомителна организация Белта.

В Беларус на 9 август ще се състоят президентски избори, на които Лукашенко, който ръководи от 1994 година, се чака да завоюва шести мандат.

По-рано през днешния ден на среща с висши чиновници Лукашенко сподели, че няма желание да прави радикални промени в държавното управление, тъй като в този миг би било неточност да се подменят всички негови членове. Той съобщи, че е израснало ново потомство водачи, които са се потвърдили и са работили добре в държавното управление. "Защо да ги сменяме? Те могат да работят ", добави той.

Още не е разгласен съставът на новото държавно управление. Досегашният министър председател Сергей Румас бе назначен през 2018 година

Сегашната предизборна акция е една от най-активните и непредпредвидими за Лукашенко, който е изправен пред най-сериозното си политическо предизвикателство от години, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР