Беларуският президент Александър Лукашенко смени днес министър-председателя на страната, вицепремиерите

...
Беларуският президент Александър Лукашенко смени днес министър-председателя на страната, вицепремиерите
Коментари Харесай

Лукашенко: В Беларус не може да има диктатура

Беларуският президент Александър Лукашенко смени през днешния ден министър-председателя на страната, вицепремиерите и министрите от икономическия блок. Нов министър председател става Сергей Румас, шефът на беларуската Банка за развиване, който идва на мястото на Андрей Кобяков. Това са най-мащабните промени в кабинета от 2014 година, насам, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс и ТАСС.

На 14 август Лукашенко насочи рецензии против държавното управление, което работело неефективно и саботирало нарежданията му, припомнят организациите. Беларус може да бъде самостоятелна страна, единствено "ако стопанската система се развива, както би трябвало ", другояче "никакви словоблудства няма да ни спасят ", разяснява държавният водач, представен от формалната организация БЕЛТА. С гласуването си за държавен глава гласоподавателите поддържат предизборната му стратегия, неговия курс, "и никому не е разрешено да мами хората ", акцентира Лукашенко. Той обаче добави, че промяната на управлението на държавното управление не е обвързвана с идните през 2020 година президентски и парламентарни избори в Беларус и че тези избори ще бъдат извършени в строго сходство с конституцията.

"Живеем в демократична страна, освен това сме притиснати сред два демократични блока откъм запад и откъм изток. Южно от нас демокрацията въобще е няма накъде повече. И да налагаш някаква тирания в Беларус е просто нереално ", съобщи той.
Вчера Лукашенко уточни, че следи медийните изявления за неговите дейности и решения, в това число тези, в които го назовават беларуски деспот. Той увери, че в най-скоро време ще реагира на тях, припомня ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР