Беларуският президент Александър Лукашенко потвърди, че основателят на руската частна

...
Беларуският президент Александър Лукашенко потвърди, че основателят на руската частна
Коментари Харесай

Лукашенко: Пригожин е пристигнал днес в Беларус

Беларуският президент Александър Лукашенко удостовери, че създателят на съветската частна военна компания „ Вагнер “ Евгений Пригожин е дошъл през днешния ден в Беларус, съобщи ТАСС.
Прочетете още
По-рано стана ясно, че самолет, обвързван с създателя на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин, е кацнал в Беларус.

" Гаранциите за сигурност, както той (руският президент Владимир Путин - бел. ТАСС) даде обещание през вчерашния ден, са предоставени. Виждам, че Пригожин към този момент лети с този аероплан. Да, в действителност, през днешния ден той е в Беларус ", сподели Лукашенко, представен от беларуската организация БелТА.

Съгласно съглашението, реализирано в събота с посредничеството на Лукашенко, което постави завършек на протеста на бойците от " Вагнер " в Русия, Пригожин трябваше да се реалокира в Беларус, а хората му да изберат дали да се причислят към него или да бъдат интегрирани в постоянните въоръжени сили на Русия, напомня Ройтерс.

Лукашенко сподели още, че беларуският министър на защитата Виктор Хренин му е споделил, че не би имал нищо срещу да има поделение като " Вагнер " в беларуската войска. Беларуският водач е дал инструкции на Хренин да договаря с Пригожин по този въпрос.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР