Беларуският президент Александър Лукашенко обяви днес, че редица американски граждани

...
Беларуският президент Александър Лукашенко обяви днес, че редица американски граждани
Коментари Харесай

Президентът на Беларус: Арестувахме граждани на САЩ

Беларуският президент Александър Лукашенко разгласи през днешния ден, че редица американски жители са били задържани в страната, само че не посочи по кое време или за какво, съобщи Ройтерс.

В неделя ръководещият от четвърт век Лукашенко се явява на избори за нов мандат. В последно време той ускори репресиите против опозиционни протестиращи, които съгласно него заговорничат с непознати страни да го смъкват от власт. Според правозащитни организации са задържани над 1300 души.

Правозащитници: Не пускат самостоятелни наблюдаващи в изборни секции в Беларус

"Задържани са хора с американски паспорти, женени за американци, работещи за Държавния департамент ", съобщи Лукашенко.

По-рано през днешния ден Беларус и Русия още веднъж си размениха нападки поради арестуваните руснаци от частната охранителна компания "Вагнер ". Те съгласно Минск са наемници, които са възнамерявали да провеждат безредици. Москва пък споделя, че те единствено са минавали директно през Беларус на път за Латинска Америка и изиска да бъдат освободени.

Лукашенко през днешния ден подреди в Беларус да бъдат поканени прокурори от Русия и Украйна за решаването на случая със арестуваните предходната седмица руснаци. Киев желае екстрадицията им, тъй като те съгласно него са взели участие в бойни дейности в Източна Украйна.

Беларус дава обещание да си сътрудничи с Украйна по случая със обвинените съветски наемници
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР