Беларуският президент Александър Лукашенко обвини Русия, че лъже за предполагаемия

...
Беларуският президент Александър Лукашенко обвини Русия, че лъже за предполагаемия
Коментари Харесай

Беларуският президент обвини Русия в лъжа и предупреди за готвена революция

Беларуският президент Александър Лукашенко упрекна Русия, че лъже за хипотетичния скрит план с присъединяване на военни наемници за дестабилизиране на Беларус и съобщи, че неназовани сили се пробват да извършат гражданска война в Беларус, само че по думите му няма да съумеят, оповестява Българска телеграфна агенция.

Лукашенко дефинира като "лъжа " изказванията на Москва по случая и я прикани да престане да лъже. Той уточни, че арестуваните лица са създали цялостни признания и са получили заповед да влязат в Беларус и да чакат по-нататъшни нареждания.

В Беларус стартира предварително гласоподаване на президентските избори

Москва съобщи, че Минск безпричинно е арестувал предходната седмица групата арестувани хипотетични съветски военни наемници. Това стана в навечерието на президентските избори в Беларус на 9 август, посочени като най-голямото от години предизвикателство за ръководството на Лукашенко.

Русия съобщи, че задържаните просто са прекосявали директно през Беларус напът за трета страна и не са имали никакво желание да въздействат на беларуската вътрешна политика.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР