Беларуският президент Александър Лукашенко назначи шефа на Държавния военнопромишлен комитет

...
Беларуският президент Александър Лукашенко назначи шефа на Държавния военнопромишлен комитет
Коментари Харесай

Новият премиер на Беларус е досегашният шеф на военнопромишления комплекс

Беларуският президент Александър Лукашенко назначи шефа на Държавния военнопромишлен комитет Роман Головченко за министър председател на страната, заяви формалната организация БелТА, представена от ТАСС.

Вчера президентът уволни досегашния кабинет, само че съобщи пред висши чиновници, че не счита да прави радикални промени в държавното управление, тъй като е удовлетворен от работата на министрите - "ново потомство водачи ".

Лукашенко уточни, че "няма огромни искания " към предходния министър председател Сергей Румас и приветства желанието му да се занимава отсега нататък с бизнес.

Роман Головченко е роден на 10 август 1973 година Завършил е интернационалните връзки в дипломатическия институт към външното министерство на Русия (МГИМО) и Академията за ръководство към президента на Беларус. Работил е в Съвета за сигурност на страната си, в Генералната прокуратура, в президентската администрация и в посолствата на Беларус в разнообразни страни. От 2018 година е оглавявал Държавния военнопромишлен комитет. Говори няколко непознати езика, женен е, има наследник и две дъщери.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР