Беларуският президент Александър Лукашенко, близък съюзник на Русия, предложи да

...
Беларуският президент Александър Лукашенко, близък съюзник на Русия, предложи да
Коментари Харесай

Беларус иска да се отвори нова глава в отношенията си със САЩ

Беларуският президент Александър Лукашенко , непосредствен съдружник на Русия, предложи да се отвори нова глава в връзките с Вашингтон, предадоха международните организации.

Лукашенко сподели това на среща със съветника по националната сигурност на Белия дом Джон Болтън , който е на посещаване в Беларус, откакто посети Молдова и Украйна.

" Постоянно предлагахме още от момента, в който връзките със Съединени американски щати се утежниха, да обърнем тази неприятна страница и да отворим нова глава ", съобщи Лукашенко при започване на срещата с представителя на американската страна.

Болтън уважи паметта на жертвите на екзекутирани пандизчии от концлагера в Беларус през Втората международна война.
 
U.S. National Security Advisor John Bolton visited the Yama memorial, dedicated to the Minsk Ghetto prisoners executed on March 2, 1942.  Advisor Bolton paid respects to the victims of the tragedy and those Americans who survived or lost family during the Holocaust in Belarus.
— U.S. Embassy Minsk (@USEmbBy)

Той му предложи да приказват искрено и другарски за двустранните връзки . " Това ще ни разреши да създадем база за бъдещите ни връзки ", добави Лукашенко.-->

" Историята напредва. Много време изтече от разпадането на Съюз на съветските социалистически републики и геополитическата обстановка се промени. Тя се трансформира и сега, в който приказваме ", съобщи Болтън. Той изрази вяра, че с беларуския президент ще намерят общ език.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР