Беларуският парламент категорично осъжда опитите за дестабилизация на ситуацията в

...
Беларуският парламент категорично осъжда опитите за дестабилизация на ситуацията в
Коментари Харесай

Беларуският парламент осъди опитите за дестабилизиране на ситуацията в страната

Беларуският парламент изрично осъжда опитите за дестабилизация на обстановката в страната и счита за съответни дейностите на провоохранителните органи във връзка с протестиращите. Това се споделя в изказване на членовете на двете камари на беларуския парламент - Съвета на републиката и Камарата на представителите, заяви Българска телеграфна агенция.

"Не можем да допуснем беларуските младежи да станат разменна монета в желанието да се разклати обстановката. Всеки жител е задължен да съблюдава законите, а страната - да подсигурява правовия ред и спокойствието. Действията на провоохранителните органи са съответни по отношение на провокациите на участниците в неразрешените прояви. Пътят на насилието е недопустим за беларуския народ ", се споделя в изказването.

Властите в Беларус са задържали над 2000 души при митингите през вчерашния ден

Активното предварително гласоподаване и високата изборна интензивност в деня на изборите още един път демонстрираха, че беларусите не са равнодушни към бъдещето на страната и са подготвени да поемат отговорността за ориста й, се споделя в документа.

"Абсолютното болшинство жители поддържат настоящия курс за създаване на мощна самостоятелна страна, основен приоритет на който е обособеният човек, неговото богатство и сигурност ", добавя изказването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР