Беларуският опозиционер Валерий Цепкало, на когото властите отказаха регистрация като

...
Беларуският опозиционер Валерий Цепкало, на когото властите отказаха регистрация като
Коментари Харесай

Опозиция търси помощ от чужбина

Беларуският опозиционер Валерий Цепкало, на който управляващите отхвърлиха регистрация като претендент в президентските избори на 9 август, показа във Варшава, че възнамерява да сплоти беларусите в чужбина. " Планирам да подхваща консолидация на беларусите в чужбина, станали сериозна мощ през последните години ", сподели той, представен от организация ТАСС. " Това би трябвало да е съединителен план, а не партия ", посочи опозиционерът. По думите му " в този момент в коя да е страна, в случай че наши хора провеждат проява, те работят доста интензивно, включват и Народното събрание, и бизнеса в чужбина ".

В близко време Цепкало счита да посети редица страни в Европа и Съединени американски щати, с цел да разиска проекти за бъдещето с хора от беларуската диаспора. Засега му пречат рестриктивните мерки по отношение на пандемията, наложени в другите страни.

Опозиционерът напусна Беларус в края на юли, научил, че следва да бъде арестуван. " Намираме се във Варшава, защото тук ни бяха предоставени най-хубави преференциални условия, що се отнася до Ковид-19 ", сподели той.

Цепкало разкритикува самодейността на различен беларуски опозиционер, Виктор Бабарико, да основе лична партия, наречена " Вместе " ( " Заедно " ). " Това е неправилен ход, тъй като (президентът на Беларус Александър) Лукашенко просто няма да записва тази партия ", сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР