Беларуският опозиционен лидер Микола Статкевич, който в момента излежава присъда

...
Беларуският опозиционен лидер Микола Статкевич, който в момента излежава присъда
Коментари Харесай

Опозиционен лидер в Беларус отново беше осъден на 15 дни затвор

Беларуският опозиционен водач Микола Статкевич, който сега излежава присъда от 15 дни затвор, беше наказан на още 15 дни, заяви брачната половинка му Марина Адамович, представена от Франс прес.

Присъдата е произнесена в отсъствието на Статкевич и на юриста му, а съдът е отказал да заяви на юриста претекстовете за новата присъда.

Беларуският опозиционер беше задържан на 31 май на път за проява в столицата Минск. На идващия ден той беше наказан на 15 дни затвор за образуване на различен забранен митинг в края на май.

Друг беларуски опозиционер, Павел Северинец, който излежава присъда от 15 дни затвор, още веднъж беше наказан, този път на 30 дни затвор, заяви брачната половинка му Олга Северинец.

Северинец беше задържан при започване на юни в центъра на Минск, до момента в който събираше подписи в поддръжка на искане в президентските избори да вземат участие претенденти на опозицията.

Беларуските управляващи през днешния ден поеха контрола над съветска комерсиална банка, чийто началник е претендент на президентските избори против настоящия държавен глава Александър Лукашенко, съобщи Асошиейтед прес.

Лукашенко изиска от новото беларуско държавно управление да търси нови пътища за икономическо развиване

Лукашенко, който се кандидатира за шести президентски мандат на изборите на 9 август, упрекна изпълнителния шеф на "Белгазпромбанк " Виктор Бабарико в корупция.

Бабарико, който напусна поста си в банката, с цел да взе участие в изборите, през вчерашния ден разкритикува обиските в банката и арестуването на 15-те й управителни фрагменти по обвиняване в укриване на приходи и пране на пари. Според него това е акция за заплашване по политическо разпореждане.

Мажоритарният притежател на "Белгазпромбанк " е съветският газов колос "Газпром " и свързаната с него банка "Газпромбанк ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР