Беларуските власти са започнали да изтеглят мигрантите от граничния пункт

...
Беларуските власти са започнали да изтеглят мигрантите от граничния пункт
Коментари Харесай

Беларус е започнала да изтегля бежанците от границата с Полша

Беларуските управляващи са почнали да изтеглят мигрантите от граничния пункт с Полша " Кужница-Брузги ", заяви заместник-министърът на вътрешните работи на страната Мачей Воншик, представен от ДПА.

По думите му режимът в Минск прави крачка обратно след напрежението по границата поради мигрантите , опитващи се да обхванат в Полша.

" Получих информация, че беларуският президент Александър Лукашенко е пратил първи рейсове за мигрантите, с цел да се качат и да бъдат откарани . Палатковият лагер край Кужница се опразва ", сподели Воншик. " Изглежда Лукашенко загуби борбата за границата ", добави той.

Генералният секретар на Беларуския Червен кръст Дмитрий Шевцов удостовери пред ДПА, че няколко рейса са извозили от граничния пункт мигранти, които в този момент са настанени в ситуиран наоколо детски лагер. Според него обаче доста мигранти към момента обитават край границата в палатков лагер и складова постройка .

Германската канцлерка Ангела Меркел беседва по телефона с полския министър председател Матеуш Моравецки за рецесията за на външната граница на Европейския съюз с Беларус, където са се струпали хиляди мигранти, съобщи още ДПА.

Двамата разискаха " близката германско-полска съгласуваност за притеснителната обстановка на границата ", сподели немското държавно управление в изказване. Меркел акцентира " цялостната взаимност на Германия с Полша ".

Германската канцлерка беседва два пъти по телефона и с беларуския президент тази седмица.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР