Беларуските власти са арестували Виктор Бабарико, основния конкурент на президента

...
Беларуските власти са арестували Виктор Бабарико, основния конкурент на президента
Коментари Харесай

Арестуваха основния конкурент на Лукашенко на президентските избори

Беларуските управляващи са арестували Виктор Бабарико, главния съперник на президента Александър Лукашенко в президентските избори през август, по съмнение за финансови закононарушения. Това разгласи ръководителят на комисията за държавен надзор, представен от " Франс прес ".

" Бабарико е арестуван, тъй като е бил уредник и началник на противозаконни действия, и се опита да повлияе на показанията на очевидците ", сподели шефът на комисията Иван Тертел пред публицисти.

Бабарико, който е 56-годишен някогашен банкер, се пробва да хвърли ръкавицата на властническия президент Лукашенко на президентските избори на 9 август.

Преди той e оглавявал " Белгазпромбанк ", беларуският филиал на съветския газов колос " Газпром ".

Арестуването му беше оповестено, откакто полицията по-рано през днешния ден е обискирала дома му и е отвела Бабарико и сина му за разпит.

Адвокатите им бяха възпрепятствани да влязат в пространствата, съобщи представителят на предизборния щаб Глеб Германчук.

Националната телевизия заяви, че към 20 души са били арестувани по отношение на следствия, свързани с " Белгазпромбанк ", а някои са свидетелствали против Бабарико.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР