Беларуските правоохранителни органи задържаха през изминалата нощ 32 души, работещи

...
Беларуските правоохранителни органи задържаха през изминалата нощ 32 души, работещи
Коментари Харесай

В Беларус са задържани руснаци, бойци на частната военна компания Вагнер

Беларуските правоохранителни органи задържаха през миналата нощ 32 души, работещи за задгранична военна компания, съобщи в сряда организация БелТА, представена от Ройтерс.

По-късно беларуската организация добави, че арестуваните са съветски жители и са чиновници на " частната военна компания " Вагнер ". Смята се, че тя е обвързвана с доближен на президента Владимир Путин и че Кремъл я употребява по света тук-там като Сирия и Либия.

Според информация на БелТА нощес в санаториум покрай Минск са били арестувани 32 души, които организацията дефинира като чиновници на частна военна компания. Още един човек е бил арестуван в южната част на Беларус, се споделя в известието. По отношение на арестуваните се води инспекция.

Според известието на организацията групата е пристигнала в Минск в нощта против 25 юли, а на 27 юли се преместила в един от санаториумите в региона на Минск, където привлякла внимание с " нехарактерно за съветски туристи държание " и облекло в жанр " милитъри " - в частност, гостите не употребявали алкохол, не посещавали заведения и избягвали контакти с близките.

Правоохранителните органи показали пред БелТа, че арестите били осъществени, откакто управляващите получили информация за идването в Беларус на повече от 200 " бойци ", за да дестабилизират обстановката в страната в интервала на предизборната акция за президентските избори в страната, планувани за 9 август.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР