Беларуски съд определи за екстремистки официалния канал в приложението Телеграм

...
Беларуски съд определи за екстремистки официалния канал в приложението Телеграм
Коментари Харесай

Беларус блокира каналите на Радио Свободна Европа в Телеграм, YouTube и други социални мрежи

Беларуски съд дефинира за екстремистки формалния канал в приложението Телеграм на Беларуската работа на Радио Свободна Европа/Радио Свободна, както и сметките на медията в обществените мрежи и YouTube.

Решението e взето от Централния областен съд на 3 декември въз основа на информация, предоставена от Главната дирекция за битка с проведената престъпност и корупцията в страната.

Според профилираното звено всеки, който се абонира за канали или медии, избрани като екстремистки, може да бъде пратен в пандиза или да получи други санкции като санкции.

Властите в Беларус оповестиха които обхвана страната през 2020 година Те бяха против признаването на формалните резултати от президентските избори, които дадоха на Александър Лукашенко шести следващ мандат.

В отговор държавното управление стартира да оказва сериозен напън против продемократичното придвижване в страната, арестува хиляди хора и изгони множеството от водещите опозиционни фигури отвън Беларус.

Десетки новинарски уеб страници бяха блокирани, а самостоятелните медии бяха затворени като част от огромна принуда против информацията.

Уебсайтът на Беларуската работа на РСЕ/РС беше блокиран в Беларус на 21 август 2020 година, до момента в който акредитацията на всички локални публицисти, работещи за задгранични медии, в това число РСЕ/РС, беше анулирана от беларуските управляващи през октомври 2020 година

Лукашенко, който ръководи страната от 1994 година, отхвърли да има машинация на изборите и отхвърли да договаря с опозицията за политически преход и нови избори.

Западът не признава Лукашенко за законен водач на Беларус и в отговор наложи наказания против държавното управление и други длъжностни лица, упрекнати в подкрепяне на репресиите.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР