Беларуски правозащитници съобщават, че са задържани 234 участници в протестните

...
Беларуски правозащитници съобщават, че са задържани 234 участници в протестните
Коментари Харесай

Напрежението в Беларус не спира

Беларуски правозащитници оповестяват, че са арестувани 234 участници в протестните акции, състояли се през вчерашния ден в Минск и други градове в Беларус. Правозащитната организация "Весна " разгласява на уеб страницата си обновяващ се лист на арестувани стачкуващи, за които се знае все още, съобщи ТАСС.
По данни на организацията, на вчерашното шествие на опозицията в Минск са арестувани 165 души, включително Олег Мойсеев, доверено лице на някогашния претендент за президент Светлана Тихановска. В районите на Беларус са арестувани 69 души. Според известието на "Весна " демонстрации е имало в Бобруйск, Брест, Гомел, Городишче, Гродно, Волковиск (Гродненска област), Дзержинск, Могильов, Мозир и Солигорск.

"Весна " оповестява, че през вчерашния ден в Могильов са арестувани двама публицисти - Алина Скребунова и Александър Сидоревски.

Към момента и двамата са освободени. По данни на правозащитниците те са сътрудници на предаваната в Беларус от територията на Полша телевизия "Белсат ". В беларуската столица е арестуван журналистът Денис Боршча. "Весна " осведоми и за арестуван в Минск съветски жител, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР