Беларуската опозиционна лидерка Светлана Тихановска призова по време на дискусия

...
Беларуската опозиционна лидерка Светлана Тихановска призова по време на дискусия
Коментари Харесай

Тихановска призова в ООН за най-голяма твърдост срещу репресиите в Беларус

Беларуската опозиционна лидерка Светлана Тихановска прикани по време на полемика за обстановката в Беларус интернационалната общественост да прояви най-голяма неотстъпчивост против репресията на протестното придвижване в тази страна, съобщи Франс прес. Дискусията се състоя в Съвета за правата на индивида на Организация на обединените нации в Женева.

Във видеопослание до участниците в полемиката Тихановска изиска също по този начин управляващите в Беларус да прекратят насилието против протестиращите и да провеждат свободни и почтени президентски избори, съобщи Ройтерс.

" Ситуацията в Беларус изисква неотложно интернационално внимание. Мирни протестиращи са арестувани нелегално, бити са и са изнасилвани. Някои от тях бяха открити мъртви ", сподели Тихановска, представена от Франс прес.

" Мащабите и бруталността на забележителната мощ, употребена от режима, ясно нарушават всички интернационалните правила и Всеобщата декларация за правата на индивида, призната от Организация на обединените нации и от Беларус ", съобщи Тихановска.

" Приемането на Декларацията от Беларус значи, че интернационалната общественост има правото да работи с най-голяма неотстъпчивост, когато произлизащото от нея обвързване не е спазено ", добави тя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР